Breed aanbod van kruiden zaden, eetbare bloemenzaden, biologische kruidenzaden en groenbemester zaden. Eenvoudig online bestellen en thuisbezorgd ontvangen via postverzending. topkwaliteit zaden. Lees meer.
Zomerbloemen - Pretty Pink
Dit pakje bevat zaad van een rijk eenjarig bloemenmengsel met roze bloemen. Een echt verrassingspakket voor een maandenlange bloemenweelde in de tuin. Deze bloemen hebben een grote aantrekkingskracht op vlinders en bijen.
Pluk
Zomerbloemen - Endless summer
Dit mengsel met een prachtig bloemenpakket staat prachtig in de border of in een veld en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders.
Pluk de dag met een prachtig boeket uit eigen tuin.
Vanaf eind maart in een kiembakje bij 15-20°C of later buiten op een zaaibed. Lichtjes afdekken en de aarde niet laten uitdrogen. De plantjes verspenen in kleine groepjes zodra de zaailingen voldoende
wortels hebben ontwikkeld. Verplant ze hierna in een
Vanaf eind maart in een kiembakje
bij 15-20°C of later buiten op een zaaibed. Lichtjes afdekken en de aarde niet laten uitdrogen. De plantjes verspenen in kleine groepjes zodra de zaailingen voldoende wortels hebben ontwikkeld. Verplant ze hierna in een
Kamerplant minipalm vanaf februari tot en met oktober op te kweken, bij ca. 25 C in een zaaibakje of bloempot. Uitplanten in grotere potten wanneer de plantjes circa 8-10 cm groot zijn. Voor het zaaien de zaden 2-3 dagen laten weken in water. Regelmatig m
Kattengras - Gerst
April-september direct in de vollegrond zaaien op vochtige grond of jaarrond
binnenshuis. Geef mondjesmaat water. Zet het kattengras op een warme en
lichte plek, maar niet in het directe zonlicht. Na ongeveer een week is het gras
gr
Basilicum - Fijnbladig
Mei tot juli in een kweekbakje en na ca. Vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Het blad kan je vers gebruiken maar ook gedroogd; wel bewaren in een goed afgesloten blik of pot.
Suikerplantje Vanaf februari in een zaaibakje bij 20°C of later buiten onder glas; na verspenen, vanaf medio mei verplanten. Is afkomstig uit Zuid-Amerika, waar de oorspronkelijke bevolking dit al eeuwenlang gebruikte als natuurlijke zoetstof voor bijvoor
Kiemzaden van basilicum. Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Bekend van de Mediterrane gerechten maar ook veel toegepast in de Thaise en Indonesische keuken. De Basilicumkers smaakt uitstekend als laatste toevoeging bij verse pasta, t
Tuinkers – Gewone. Het hele jaar binnenshuis te zaaien bij voldoende licht en een temperatuur van 20ºC. Zaai iedere twee weken voor een verse oogst.
Peterselie heeft een frisse kruidige smaak die overal bij past. Peterselie blijft doorgroeien nadat je een gedeelte heb geoogst, en is makkelijk te telen op alle soorten grond.
Kervel is een lekker kruid, waar je lang van kunt oogsten door regelmatig blad te plukken. De planten groeien na het plukken snel weer aan en is op deze manier van het voorjaar tot de herfst te oogsten.
Venkel maakt een stevige wortel en een hoge stengel. De delen van de plant geuren aromatisch. Het geeft een anijsachtige smaak. De fijne blaadjes kun je als garnering en smaakgever gebruiken.
Tijm wordt zowel gebruikt als smaakmaker in de keuken als om zijn sterke geneeskrachtige werking. Tijm heeft een ontsmettende en antibacteriële werking en wordt ook gebruikt in de homeopathie.
Munt is een makkelijke kruidige plant en een echte alleskunner. Het kan gebruikt worden in veel (thee) dranken en gerechten. Munt heeft een prettige geur en daarnaast weert het ook nog eens muggen en andere insecten.
Marjolein
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer
verspenen en vervolgens uitplanten. Oud natuurgeneesmiddel (o.a. als thee),
dat vanwege de pikante smaak in tal van zuid-europese gerechten kan worden
gebruikt, o.a.
Lavendel is een heerlijk ruikend meerjarig kruid. Naast een echte blikvanger van de tuin is Lavendel ook een goede aanwinst voor de keuken en in het huis. De lekkere geur is ook te gebruiken wanneer het kruid is gedroogd.
Lavas (Levisticum officinalis), is een snelgroeiend kruid dat ook bekend staat als Maggikruid. Het is een meerjarig kruid dat bovengronds ieder jaar afsterft. Door de unieke en lekker smaak wordt het vaak gebruikt als bijvoorbeeld smaakmaker.
Munt is een makkelijke kruidige plant en een echte alleskunner. Het kan gebruikt worden in veel (thee) dranken en gerechten. Munt heeft een prettige geur en daarnaast weert het ook nog eens muggen en andere insecten.
Koriander is bekend vanwege zijn geneeskrachtige werking en nuttige eigenschappen. De eetlust wordt opgewekt en helpt daarnaast op diverse manieren onze spijsvertering. Mede te gebruiken bij verkoudheid, griep of rustgevendheid.
Komkommerkruid leent zijn naam aan de geur en aroma die deze plant heeft. Tegenwoordig wordt komkommerkruid vooral gebruikt in de keuken, vroeger stond het kruid met name bekend om zijn geneeskrachtige werking.
Kervel is een plant die al eeuwen gebruikt wordt vanwege zijn nuttige en heilzame werking. De plant is bekend geworden met zijn bloedzuiverende eigenschappen. Daarnaast heeft het een heilzame werking op de luchtwegen.
Kamille is een eenjarige kruidige plant. Kamille heeft een vrij strerke geur. Kamille wordt meestal gebruikt om thee te zetten.
Dragon is een meerjarig kruid met munt en anijsgeur, dat veelal gebruikt wordt in de keuken. Dragon kan in veel vlees en kip gerechten gebruikt worden, maar ook in soepen en diverse visgerechten komt het goed tot zijn recht.
In ontwikkeling