Breed aanbod van verschillende groente zaden, eetbare bloemenzaden, kiemgroenten, kruidenzaden en groenbemester zaden. Eenvoudig online bestellen en thuisbezorgd ontvangen via postverzending. topkwaliteit zaden. Lees meer.
Venkel maakt een stevige wortel en een hoge stengel. De delen van de plant geuren aromatisch. Het geeft een anijsachtige smaak. De fijne blaadjes kun je als garnering en smaakgever gebruiken.
Tijm wordt zowel gebruikt als smaakmaker in de keuken als om zijn sterke geneeskrachtige werking. Tijm heeft een ontsmettende en antibacteriële werking en wordt ook gebruikt in de homeopathie.
Munt is een makkelijke kruidige plant en een echte alleskunner. Het kan gebruikt worden in veel (thee) dranken en gerechten. Munt heeft een prettige geur en daarnaast weert het ook nog eens muggen en andere insecten.
Marjolein
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer
verspenen en vervolgens uitplanten. Oud natuurgeneesmiddel (o.a. als thee),
dat vanwege de pikante smaak in tal van zuid-europese gerechten kan worden
gebruikt, o.a.
Lavendel is een heerlijk ruikend meerjarig kruid. Naast een echte blikvanger van de tuin is Lavendel ook een goede aanwinst voor de keuken en in het huis. De lekkere geur is ook te gebruiken wanneer het kruid is gedroogd.
Citroen Koriander heeft spitse blaadjes en smaakt iets frisser dan de standaard koriander. Citroen koriander heeft wel dezelfde fijne eigenschappen als de grote koriander als ook zijn geneeskrachtige werking.
Dille is een veel gebruikt, oude kruidenplant. Dille kan gebruikt worden om mee te koken in gerechten en werkt genezend bij lichamelijke klachten. De zaden kunnen als thee gebruikt worden en bevordert een goede nachtrust.
Citroenmelisse is een plant die een citroengeur afgeeft met vele nuttige toepassingen. Bij aromatherapie wordt het kruid gebruikt als hulpmiddel bij depressies, slapeloosheid en hartkloppingen.
Bieslook is een meerjarig gewas dat jaren achtereen kan blijven staan. Het groeit makkelijk en goed op alle grondsoorten. Bieslook heeft een fijne smaak en is erg geschikt om te gebruiken als smaakmaker in gerechten.